Experții Explică De Ce Intestinul Este Numit “Al Doilea Creier”

Sănătatea intestinului este esențială pentru bunăstarea generală. Un intestin sănătos și funcționând corespunzător este crucial pentru numeroase procese din corpul nostru.

Conexiunea dintre Intestin și Creier:

Dr. Dimple Jangda, un coach în Ayurveda și sănătatea intestinului, a explicat de ce intestinul este adesea numit “al doilea creier”. Într-un videoclip împărtășit pe Instagram, ea a menționat că un intestin nesănătos este responsabil pentru 90% dintre bolile pe care le-am putea avea, inclusiv depresia clinică și cancerul. “Există mai mulți neuroni în peretele intestinului decât în creier. De aceea, intestinul este numit al doilea creier. Intuiția ta vine din intestin”, a adăugat ea.

Intestinul și Sănătatea Mintală:

Dr. Jangda a subliniat legătura dintre sănătatea intestinului și sănătatea mintală, afirmând că “intestinul este locul unde se creează și se stochează emoțiile și amintirile. Când te simți anxios, speriat, entuziasmat, fericit sau nervos, prima dată simți asta în intestin. 75% din serotonina produsă este eliberată în intestin. La un moment dat, un adult sănătos are 1 kg de bacterii în intestin, având un impact direct asupra stării noastre mentale.”

Impactul Intestinului asupra Sănătății:

Pe lângă influența asupra sănătății mintale, intestinul afectează și pielea, părul, sănătatea ginecologică, sănătatea gastrointestinală, sănătatea musculoscheletală și sănătatea bronșică. Dr. Jangda a adăugat: “Intestinul tău este organul central, rezervorul de combustibil al corpului tău, de care depind toate celelalte organe pentru aprovizionarea cu nutrienți care susțin viața.”

Concluzie:

Este esențial să ne concentrăm pe sănătatea intestinului pentru a promova o sănătate mentală mai bună. Garima Goyal, o dieteticiană, a subliniat, de asemenea, importanța concentrării asupra sănătății intestinului. Ea a explicat că “microbii din intestin produc o mulțime de acizi grași cu lanț scurt (SCFA) care afectează funcția creierului în diferite moduri și joacă un rol important în suprimarea apetitului. Prin îmbunătățirea sănătății intestinului, este posibil să îmbunătățim sănătatea creierului și invers.

sursa

Distribuie acest articol