Despre constipatie si remediile sale

Constipația este o afecțiune comună care poate afecta calitatea vieții unei persoane și poate duce la diverse disconforturi. De la schimbări ale dietei și stilului de viață la utilizarea suplimentelor, există numeroase modalități de gestionare a constipației. Unul dintre aceste metode este utilizarea prebioticelor, care au demonstrat capacitatea de a îmbunătăți sănătatea digestivă și de a ajuta la combaterea constipației.

Ce este constipatia?

Constipația este definită ca fiind dificultatea sau rarele mișcări intestinale dureroase. Poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv alimentație scăzută în fibre, deshidratare, lipsa activității fizice, stresul și utilizarea anumitor medicamente. Simptomele constipației pot varia de la durere abdominală și balonare la senzația de disconfort și senzație de evacuare incompletă.

Cum combatem constipatia?

Una dintre modalitățile de a combate constipația este prin creșterea consumului de fibre alimentare. Fibrele alimentare ajută la menținerea sănătății tractului digestiv, promovând mișcările intestinale regulate și formarea scaunului moale. Prebioticele, o formă de fibre alimentare, sunt compuși care servesc ca hrană pentru bacteriile benefice din intestin, cunoscute ca Probiotice.

Prebioticele sunt prezentate într-o varietate de alimente, cum ar fi bananele, ceapa, usturoiul, sparanghelul, secara și ovăzul. Aceste alimente pot stimula creșterea și activitatea bacteriilor benefice din colon, ceea ce poate îmbunătăți funcționarea sistemului digestiv și poate reduce simptomele constipației.

Studiile au arătat că suplimentarea dietetică cu prebiotice poate fi eficientă în reducerea constipației și îmbunătățirea confortului digestiv. Prebioticele pot crește frecvența mișcărilor intestinale, reduce durerea abdominală și balonarea și îmbunătăți consistența scaunului. Aceste efecte benefice sunt atribuite capacitații prebioticelor de a stimula creșterea bacteriilor sănătoase din colon și de a promova funcționarea eficientă a sistemului digestiv.

Greenbiom sunt Prebiotice Naturale din Hribi susținute de Cercetări Științifice

Toate produsele Greenbiom® sunt formulate pornind de la extracte naturale din hribi, metodă de extracție unică, dezvoltată în urmă cu 2 ani de echipa de cercetare. Metoda inovatoare de extracție reușește să păstreze toate substanțele active și proprietățile benefice, asigurând o eficacitate maximă în forma lor finală.

Prebioticele Greenbiom® le putem găsi și în rețeaua Bebe TEI.

Distribuie acest articol