Oamenii de Știință Descoperă o Bacterie Unică în Intestin Care Ar Putea Cauza Artrita

Artrita reumatoidă este o boală autoimună și inflamatorie care cauzează inflamația și durerea articulațiilor. Cercetătorii de la Universitatea din Colorado au descoperit că o bacterie unică găsită în intestin ar putea fi responsabilă pentru cauzarea artritei reumatoide la pacienții deja predispuși la această boală autoimună.

Detalii Principale:

  • O echipă de cercetători de la Divizia de Reumatologie a Universității din Colorado, sub conducerea Dr. Kristine Kuhn, a lucrat la acest studiu.
  • Cercetările anterioare au stabilit că se pot identifica persoanele cu risc de artrită reumatoidă pe baza markerilor serologici.
  • Cercetătorii au descoperit o nouă bacterie cu ajutorul unei echipe de la Universitatea Stanford. Au colectat celule imune de la persoanele cu markeri de sânge care indicau un risc pentru boală și le-au combinat cu materiile fecale ale acestor persoane pentru a descoperi bacteriile marcate de anticorpi.
  • Testele pe modele animale au arătat că bacteriile nu numai că au cauzat dezvoltarea markerilor de sânge observați la persoanele cu risc de artrită reumatoidă, dar unele modele au dezvoltat și boala în sine.

Implicații și Concluzii:

  • Dacă această specie unică de bacterie este într-adevăr responsabilă pentru răspunsul imun care duce la artrită reumatoidă, ar putea fi posibil să se țintească bacteria cu medicamente pentru a preveni acest răspuns.
  • Cercetătorii doresc să examineze modul exact în care bacteria declanșează răspunsul imun, precum și diferite metode de prevenire a reacției.
  • Există tehnologii noi care ar putea ținti selectiv o bacterie din microbiomul intestinal pentru a preveni efectele sale imunogene asupra gazdei.
  • Referință: “Clonal IgA and IgG autoantibodies from individuals at risk for rheumatoid arthritis identify an arthritogenic strain of Subdoligranulum” publicat în Science Translational Medicine.

sursa

Distribuie acest articol